最新
Date
精選
Popular
車庫設計
Garage
住宅設計
Residential Design
公設設計
Lobby Design
Design Award
POSAMO
躍入光影森林 與墨韻共舞 - 下篇
Leap into the Forest of Light and Shadow - Part 2
寶鯨富椿
Natural sceneries and landscape outside are seamlessly introduced into Popjing Fu Chun in Taichung through the narrative theme approach, where occupants can indulge in a leisurely time. Using the “living room” as the center of the plotline, POSAMO’s design team has designed a corridor-free environment complemented by the nature-inspired gallery.
是山是水是大自然的揮灑,透過敘事軸線的引導安排,讓戶外的景物從容地納入台中寶鯨富椿,悠哉閒適地與時光對話。POSAMO 十邑設計以「廳」作為連結,沒有走道,只有依著大自然的長廊與場域共鳴。
 
寶鯨富椿
 
Each day, the afternoon sun transforms the café into a giant lantern, where sunlight shines on the lantern-inspired patterns to cast shadows that form natural textures on the surroundings. As the day goes by, an interesting show of lights and shadows is put on display. A see-through miniature curio cabinet-inspired bar retains treasured natural light and ingeniously shields the interior from the hustle and bustle outside. In here, you can enjoy reading amid a symphony of light, shadows and greenness.
每日,西邊的太陽來了,整個咖啡廳變成一個大燈籠,下午的時候,日光穿越燈籠創造的花紋,一條條自然的紋理,隨著時間不斷轉動,形成有趣的移動光影。一側穿透型的多寶格吧台,留住令人珍惜的自然光線,巧妙隱蔽外頭紛擾,光影、綠意、閱讀,在此與墨韻共舞。
 
寶鯨富椿
 
As the light breezes caresses your face and the gentle waves crash against the shore, the trickling melody of water is like enchanting poetry of nature. The borderless visual aesthetics complements the infinity pool and surrounding landscape to achieve unlimited space. Three gazebos seemingly float on water, casting interesting reflections to create a leisurely ambiance.
清風拂面,水波拍岸,涓涓水聲像是吟誦自然的迷人詩篇。以沒有邊框的視覺效果,無邊際泳池與景色融合為一,達到空間無限;三個休閒亭子就這樣浮在水面之上,與倒影相映成趣,創造休閒。
 
Sky lounge
 
The sky bar offers a commanding view of the vast Wenxin Forest Park, where POSAMO chief designer King Wang has thoughtfully designed a lowered bar space that is complemented by chairs with slightly angled backrests so that people’s line of sight can easily extend from the interior to the outdoors, overlooking the skyline above the 7th Redevelopment Zone.
空中酒吧能望見開闊的文心森林園景,POSAMO首席設計師王勝正貼心設計下降的吧檯空間,並搭配椅背稍微斜傾的單椅,人的視線便能輕鬆地從室內延伸到戶外,遙望遠方七期的天際。
 
Enrich the spatial diversity, find peace on the mountain trail and a moment of tranquility.
豐富空間的內裡,尋山徑中的休憩,找到低頭凝神之間的片刻沉靜…
 
 
 
Editor / Creative and Research Department 編輯/十邑創研部
Date   / Aug 31, 2017 日期/2017-08-31
 
 
 


推薦文章

已 閱 讀